מרכז לטיפול בהתמכרויות
מרכז לטיפול בהתמכרויות הוא המקום שבו אנשים יכולים לפנות לקבלת עזרה מקצועית להתמודדות עם התמכרויות שונות. המרכז מציע מגוון רחב של תוכניות טיפול המותאמות אישית לצרכים הייחודיים של כל מטופל. במרכז ניתן למצוא אנשי מקצוע מנוסים בתחומי הפסיכולוגיה, הפיזיותרפיה והייעוץ התעסוקתי, המסייעים למטופלים בתהליך השיקום. חשוב להבין שההתמכרות היא לא רק בעיה פיזית אלא גם נפשית וחברתית, ולכן הטיפול בה דורש התייחסות כוללת ורחבה.
במרכז משתמשים בגישות מודרניות וחדשניות לזהות הבעיה ולהתמודד איתה ביעילות. הטיפולים כוללים פגישות אישיות וקבוצתיות, עבודה על התמודדות עם לחץ וחרדה, ובניית ארגז כלים אישי להתמודדות ברגעי משבר. המטופלים מקבלים ליווי מתמיד ומעקב אחרי ההתקדמות שלהם, מה שמבטיח תמיכה רציפה והגעה לתוצאות אופטימליות.
תוכנית 12 הצעדים לגמילה
תוכנית 12 הצעדים לגמילה היא שיטה מוכרת ומוכחת לטיפול בהתמכרויות, אשר מתמקדת בשיתוף פעולה קבוצתי ותמיכה הדדית. תוכנית זו מעודדת את המשתתפים להודות בבעייתם, להישען על כוח עליון ולבצע שינויים חיוביים בחייהם. התוכנית מכירה בכך שההתמכרות היא מחלה כרונית, ודורשת עבודה מתמדת לשימור השינוי. המשתתפים נדרשים להיות נוכחים בפגישות קבועות ולקבל על עצמם את השינויים הרגשיים הנדרשים כדי לשמור על חיים נקיים ובריאים.
התוכנית מציעה מסגרת שבה המשתתפים יכולים לחלוק את החוויות האישיות שלהם ולקבל תמיכה והבנה מאנשים שחווים מצבים דומים. זהו מקום שבו ניתן לקבל השקפה חדשה על החיים ועדויות חיות על הצלחה ונפילה. דרך החוויה הקבוצתית והרוחנית, המשתתפים מפתחים תחושת שייכות וידיעה שהם אינם לבד במאבקם.
גמילה מקניות
גמילה מקניות היא תהליך מורכב הנדרש כאשר רכישות בלתי ניתנות לשליטה משפיעות על איכות החיים של האדם. המרכז לטיפול בהתמכרויות מציע תהליכים ייחודיים המשלבים טיפול פסיכולוגי עם כלים לניהול תקציב ומודעות עצמית, במטרה לסייע למטופלים להשתחרר מהתנהגות קניות כפייתית ולחזור לחיים מאוזנים. התמכרות לקניות עלולה להוביל לחובות כספיים, בעיות משפחתיות ואפילו להפרות חוקיות, ולכן חשוב להעניק למטופלים את הכלים להתמודד עם הקשיים הללו בצורה מאורגנת ופרקטית.
העבודה עם מטפל יכולה לעזור למטופל להבין את הגורמים הרגשיים המניעים את ההתמכרות שלו לקניות ולבנות תוכנית פעולה שתסייע להם לשנות את הרגליהם. בנוסף, ניתן לשלב עבודה עם יועצים פיננסיים שילמדו את המטופל לנהל את התקציב האישי שלו בצורה חכמה ולקבל החלטות כלכליות נכונות.
רטורנו – מומחים בטיפול בהתמכרויות
בשנת 1990 נוסד רטורנו במקסיקו על ידי הרב אקשטיין, ואילו בישראל החל לפעול ב-1996, כמרכז לטיפול בהתמכרויות בתמיכה ממשלתית מלאה. הגישה ההוליסטית של רטורנו כוללת מסגרות אשפוז נפרדות למגדרים שונים, קהילות טיפוליות מותאמות גיל, ופעילויות מניעה והכשרה. המתחם מציע שני מוסדות חינוך רשמיים, מרכז רכיבה טיפולית, ותוכניות ייעודיות לנפגעי טראומה ולחיילים. קבלה לטיפול מתבצעת במהירות, וצוות “יישוג” מתמחה בסיוע למשפחות בהבאת המתמודדים לטיפול. למידע נוסף: 0533773070.